Pikantní salát se slaninou
5. 4. 2020
Cukrová kukuřice a dobrá slaninka jsou zárukou, že tento salát bud velmi dobrý, zdravý a sytý. Budete-li jej kořenit cayennským pepřem, buďte opatrní. Malá špetka zcela postačí.
Příprava: 20 minut
Opečení slaniny: 5 minut, při vysoké teplotě
Suroviny pro 4 osoby:
- 100 g anglické slaniny
- 2 cibule
- 250 g žampionů
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce ostřejší hořčice
- 1 lžíce vinného octa
- 280 g sterilizované kukuřice125 g ledového salátu
- 2 rajčata
- špetka soli
- cayennský pepř
Vhodná příloha:
Vita nebo Grahamův chléb potřený jemným taveným sýrem. Minerálka.
Příprava:
- Slaninu a lupanou cibuli nakrájejte na malé kostičky. Čisté houby nakrájejte nejprve na plátky, pak hrubě posekejte.
- Slaninu za stálého míchání opečte na oleji do křupava. Přidejte houby, jednu minutu je restujte, přidejte cibuli a půl minuty je smažte.
- Sejměte z plotny. Vmíchejte hořčici, ocet a kukuřici, nechte krátce působit.
- Listy salátu dobře operte, nakrájejte na nudličky, upravte na míse. Ochucený a ještě teplý kukuřičný salát urovnejte do středu mísy, kolem dokola jej obložte osminkami rajčat.