Mexický salát
5. 4. 2020
Pečené maso z kuřete pro tento salát můžete mít neustále po ruce, pokud si zmrazujete zbylé porce. Bez kostí a nakrájené nadrobno vám rychle rozmrzne.
Příprava: 20 minut
Suroviny pro 4 osoby:
- 300 g pečeného kuřete bez kůže a kostí
- 50 g majonézy
- 150 g kysané smetany
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1/2 lžičky kari
- sůl, pepř a špetka cukru
- 2 paprikové lusky
- 1 konzerva kukuřice
- 1 konzerva ananasu
- 300 g mraženého hrášku
- kytička petrželky
Vhodná příloha:
V troubě rozpečená horká veka. Také jí můžete před pečením rozkrojit a potřít bylinkovým máslem.
Příprava:
- Kuře nakrájejte na 1 cm velké kousky. Smíchejte s majonézou, smetanou,citronovou šťávou a kari. Ochuťte solí, pepřem a cukrem.
- Paprikové lusky rozkrojte na čtvrtky, odstraňte semena a nakrájejte na nudličky. Kukuřici nechte okapat, ananas nakrájejte na kousky. Hrášek proplachujte na sítu horkou vodou až rozmrzne.
- Ke kuřeti přidejte zeleninu a ovoce a dobře promíchejte.Salát ochuťte a ozdobte petrželkou.