Salát ze syrové zeleniny s hráškem
5. 4. 2020
Tento salát připravujeme zejména od dubna do října, kdy jsou k dostání kvalitní ředkvičky a hlávkový salát. Čerstvý hrášek,který bývá na trhu od června do srpna, vařte 3 minuty za perlivého varu.
Příprava: 25 minut
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 hlávkový salát
- 1/2 salátové okurky
- 1 svazek ředkviček
- 300 g mraženého hrášku
- 2 lžíce vinného octa
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- špetka česnekového prášku
- 1 lžíce ostré hořčice
- 1 lžíce jemně nakrájeného kopru
- 3 lžíce oleje
Vhodná příloha:
Jako večeře - sýrové toasty nebo uzená ryba. Salát můžete podávat i jako lehký předkrm.
Příprava:
- Salát očistěte, omyjte, osušte v utěrce a nakrájejte na nudličky. Okurku omyjte, osušte a nakrájejte na tenké plátky.
- Ředkvičky očistěte. Omyjte, osušte a nakrájejte na jemné plátky. Mražený hrášek dejte na síto a přelévejte horkou vodou až rozmrzne. nechte okapat.
- Na marinádu dejte ostatní přísady ve vyjmenovaném pořadí do salátové mísy a rozmíchejte v mírně zahoustlou omáčku.
- Zeleninu krátce před podáváním zamíchejte do marinády. Nepřipravujte jí víc, než opravdu spotřebujete, protože zelenina velmi rychle vadne a ztrácí chuť.