Plněná rajčata s tuňákem
5. 4. 2020
Připrava: 20 minut
Chlazení: 10 minut
Suroviny:
- 2 vejce
- 4 středně velká rajčata
- trochu soli a pepře
- 1 malá cibule
- 150 g tuňáka v oleji
- 2 lžíce majonézy
- 4 olivy plněné paprikou
- 2 lžíce sekané petrželky
Vhodná příloha:
- Plátky citrónu a snítky kopru a petrželky na zdobení. Toastový chléb s máslem. Sklenka sladkého sherry.
- obměna:
- Olivy nahraďte kapary nebo zeleným pepřem.
Příprava:
- Vejce propíchněte, vložte do vroucí vody, vařte 8 minut. Ochlaďte studenou vodou, oloupejte, rozkrojte kráječem nejprve na plátky a potom na kostičky.
- Z rajčat odřízněte vršek, lžící vydlábněte vnitřek. Seříznutou část a vydlabaná rajčata uvnitř posolte a opepřete, obraťte, nechte okapat. Dužinu zbavenou semínek jemně posekejte.
- Oloupanou cibuli jemně nastrouhejte, smíchejte s rajčatovou dužinou, rozdrobeným masem tuňáka, dále s vejci, majonézou, jemně nasekanými olivami a petrželkou. Ochuťte.
- Naplňte rajčata a přiklopte odříznutý vršek rajčete.