Zeleninová polévka s párkem
5. 4. 2020
Zeleninová polévka přijde vždy k chuti. není však nutné vařit ji pouze z čerstvé zeleniny. Využijte také zeleninu mraženou, prodávanou v obchodech, nebo si ji sami zmrazte do zásoby.
Příprava: 30 minut
Vaření: 20 minut
Suroviny pro 4 osoby:
- 300 g cibule
- 500 g brambor, které se snadno nerozvaří
- 500 g mrkve
- 300 g mladého hrášku
- 100 g špenátu
- 1 l masového vývaru
- 3 lžíce másla
- sůl a pepř
- 3 lžíce sekané petrželky
- 4 páry jemných párků
Vhodná příloha:
Selský chléb a máslo.
Příprava:
- Cibuli, brambory a mrkev oloupejte a očistěte, nakrájejte na kostičky asi 1 cm velké.
- Máslo zpěňte při střední teplotě, cibuli za stálého míchání osmahněte dozlatova. Brambory a mrkev duste do sklovita.
- Přilejte vývar a nechte přejít varem, osolte a opepřete. Polévku vařte přikrytou při nízké teplotě.
- Čerstvý hrášek přidejte po 5 minutách varu. Používáte-li zmražený, pak o 10 minut později. Špenát očistěte, omyjte a nakrájejte na nudličky. Společně s párky přidejte špenát do polévky 5 minut před podáváním. dochuťte, posypte petrželkou.