Pikantní koláč z mletého masa
5. 4. 2020
Příprava: 40 minut
Kynutí: 2 x 10 minut
Pečení: 10 + 40 minut, El. trouba: 225/175 stupňů C
Suroviny pro 6 osob:
- 10 g kvasnic
- 1 lžička cukru
- 300 g hrubé mouky
- 2 lžíce měkkého másla
- 1/4 lžičky soli
- 4 cibule
- 2 lžíce oleje
- 400 g konzerva hovězího masa
- 250 g mletého telecího
- 1/41 kyselé smetany
- 1/2 lžičky pepře
Vhodná příloha:
- Salát .
- Vychlazené pivo
Příprava:
- Kvasnice a cukr rozmačkejte vidličkou. Když se kvasnice rozpustí, přilejte 1/8 l vlažné vody a vmíchejte 150 g mouky. Vypracujte těsto, nechte je kynout.
- Zapracujte zbylou mouku, máslo a sůl. Těsto se nemá lepit na okraje mísy.
- Oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky. Na oleji ji pod poklicí duste do měkka. Maso nakrájejte na kostičky. Telecí maso osolte, smíchejte se smetanou, pak přidejte cibuli a kostky masa. Smíchejte, opepřete.
- Z těsta na pomoučené ploše utvořte 2 kulaté placky. Jednu dejte na dno vymazané ploché formy, kraje těsta vytáhněte do boku, vložte náplň, přikryjte druhou plackou těsta. Okraje spojte, povrch potřete máslem. Pečte